شناسه : 1588
نویسنده : استان هرمزگان
شهید شاخص سال سازمان بسیج حقوق دانان معرفی شد

شهید شاخص سال سازمان بسیج حقوق دانان

شهید ولی حاجی قلیزاده به عنوان شهید شاخص سال سازمان بسیج حقوق دانان معرفی شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان بسیج حقوق دانان شهید ولی حاجی قلیزاده به عنوان شهید شاخص سال سازمان بسیج حقوق دانان معرفی شد. 

شهید ولی حاجی قلیزاده در تیرماه ۱۳۴۴ در یک خانواده بافضیلت و معنوی در شهر دارالمومنین خوی دیده به جهان گشود. دوره کودکی شهید در همان محله با پاکی و خلوص در کنار خانواده زحمت کش و برادر شهیدش سپری گردید. دوره ابتدایی و راهنمایی را در دبستان شهید هاشمی نژاد کنونی  و مدرسه شهید مفتح سپری کرد. شهید بزرگوار در دوره راهنمایی بود که بخاطر روح لطیف و پاکش در کارهای مذهبی و برپا داشتن نماز و شعائر دینی تلاش می کرد و دبیرستان امیرکبیر نیز در کنار تحصیل، فعالیت های مذهبی و مطالعات دینی خویش را ادامه داد. در سال ۱۳۶۲ پس از اخذ دیپلم وارد مرکز تربیت معلم شهید مطهری خوی شد و پس از اخذ مدرک کاردانی وارد آموزش و پرورش شد و به عنوان مربی پرورشی به خدمت مشغول شد.در این دوران بود که عشق به جهاد وشهادت ایشان را راهی جبهه های نبرد حق علیه باطل نمود.خانواده شهیدبا تقدیم نمودن یکی از فرزاندان خود بنام شهید کاظم حاجی قلیزاده در این برهه نیز سر افرازانه سپری کردند.

روح لطیف و روحیه کمک به دیگران شهید از همان دوران نوجوانی نمود پیدا کرد. در دوران جوانی از مصاحبت و رفاقت مستحکمی با دوستان وآشنایان بر خوردار بود وگرفتاری هیچ کدام از آنها را تاب    نمی آورد ومدام در تلاش بود تا به نحوی مشکلات آنان را حل کرده وتصلی خاطری برای مردم وخویشاوندانش باشد.او ضمن گذارندن خدمت صادقانه در آموزش وپرورش دوبار اقدام به تحصیل در دانشگاه نمود ولی هیچ کدام عطش درونی شهید را سیراب نکرد. در دوران تدریس در مدارس شهرستان شاهین دژ علی رغم اولین تجربه تدریس به عنوان معلم نمونه  انتخاب گردید این امر خود گواهی بر عشق خدمت ایشان نسبت به مردم بود. بعد ازمدتی به خوی منتقل و به عنوان مسئول امور تربیتی اداره آموزش وپرورش انتخاب وبه خدمت مشغول شد. در حین خدمت در این مسئولیت تقدیر الهی زمینه های لازم را فراهم کرد تا شهید در آزمون ورودی دانشکده علوم قضایی پذیرفته شده و با ورود به این دانشگاه وارد مرحله جدیدی از زندگی پر خیر وبرکت خویش گردید. چهار سال مدت تحصیل و یک سال دوره کار آموزرا با موفقیت به پایان برده و سر انجام در نوزده  بهمن سال ۱۳۷۳ با ابلاغ قضایی به عنوان قاضی تحقیق در دادگسری شهرستان خوی به خدمت مشغول شد.شش ماه بعد،از قاضی تحقیق شعبه اول داد گاه به عنوان دادرس علی البدل همان شعبه وسپس به سمت دادرس محاکم عمومی ورئیس دادگاه شعبه ۱۱ عمومی ارتقاء یافت. دوسال بعد به عنوان معاون قضایی دادگستری همزمان با ریاست شعبه ۱۱ منصوب و در سال ۸۳ به دلیل ، تخصص  ودرایت به عنوان دادستان عمومی وانقلاب اسلامی شهرستان خوی منصوب گردید. شهید حاجی قلیزاده زندگی مشترک خودرا در سال ۷۵آغاز کرد که حاصل آن یک پسر ویک دختر می باشد.پس از تشکیل خانواده ،دغدغه احقاق حق و اجرای عدالت باز هم اورا به مسیر ادامه تحصیل در رشته حقوق با گرایش جزا وجرم شناسی در مقطع کارشناسی ارشد کشاند واز محضر اساتید بزرگواری همچون آیت الله قبله ای خویی بهره ها برد و طولی نکشید که به عنوان مرد حق و عدالت زبانزد عام وخاص شد.

دادستان شهید علاوه بر رتق و فتق امور دادستانی تدریس ۲۰ واحد از رشته دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوی و ماکو و دانشگاه پیام نور خوی را بر عهده گرفت. روزها می گذشت و تلاش وکوشش ستودنی این شهید بزرگوار زبانزد خاص وعام شهر شده بود و د فتر این شهید محل رجوع  افراد مستضعف و ستمدیده بود.عملکرد حق طلبانه و عدالت خواهانه و بر خورد قاطع با معضلاتی مهمچون زمین خواری، جرایم اقتصادی،امنیتی،ربا خواری وفراهم نمودن موجبات رهایی بسیاری از قربانیان ربا از زندان ها از عوامل محبوبیت این شهید بزرگوار بود.این شهید در راه آزادی زندانیان دیه تلاش هایی بی نظیر انجام داد تا بدانجایی که مراسم جشن گلریزان و مبالغ جمع آوری شده در این جشن همه ساله در کشور رتبه اول و دوم را از نظر کمک به زندانیان دیه کسب می نمود به گونه ای از طرف خانواده های زندانیان و مسئولین قوه قضائیه مورد تقدیر و تشکر قرار می گرفت.

طولی نکشید که آوازه خدمات دادستان عادل و رزمنده شجاع از مرز های استانی نیز فراتر رفت و چندین بار به عنوان دادستان و قاضی نمونه انتخاب گردید و چندین بار توسط ریاست محترم قوه قضائیه و معاون اول ایشان مورد تقدیر و تشکر قرار گرفت بطوری که تحسین هر بازرس و آگاه به کار قضاوت را بر می انگیخت. در طول سالیان شهید عدالت بار ها برای خانواده زندانیان نیازمند و سایر افراد زمینه کار، وام و حتی کمک نقدی را فراهم می کرد بطوری که دفتر شهید حاجی قلیزاده مامن و پناهگاهی برای افرادی که مشکلی داشتند بود. شهید هیچ کس را از دفترش تردد نمی کرد. در حد توان و اکثر اوقات بطور کامل مشکلات مراجعین برطرف می کرد. شهید خود در آن زمان به یکی از دوستان گفته بود که بعضی اوقات روزانه  بیش از سیصد نفر به دفتر شهید مراجعه می کردند.

شهید حاجی قلیزاده معتاد را یک بیمار می دانست که باید درمان شود. به همین خاطر با تلاش و پشتکار فراوان مرکز ترک اعتیاد عین الحیات را راه اندازی نمود. این مرکز بزرگترین مرکز بازپروری معتادان در غرب کشور است که بالاترین استاندارد های بهداشتی را دارا می باشد و امید خانواده هایی است که می خواهند از این بلای خانمان سوز رهایی یابند. این مرکز به عنوان نمونه کشوری و بین المللی شناخته شد و به عنوان نمونه توسط سازمان ملل به سایر کشور ها معرفی گردید.

ساختمان انجمن حمایت از زندانیان از دیگر یادگار های شهید است. این ساختمان به همراه ماشن آلات سبک و سنگین خود که در خدمت خانواده های زندانیان نیازمند است با تلاش و دور اندیشی آن شهید بزرگوار به ثمر رسیده است. شهید حاجی قلیزاده با فراهم نمودن زمینه کار و حرفه آموزی برای زندانیان بی خطر ضمن تامین بخشی از هزینه  زندگی خانواده آنها زمینه کسب مهارت را برای آنها فراهم می نماید  تا بعد از آزادی از زندان بتوانند چرخ زندگی خویش را بگردانند.

وی به دلیل  جایگاه رفیع مردمی و والایش علی رغم مشغله فراوان   در مسئولیت هایی همچون عضویت در شورای فرهنگ  عمومی خوی، ریاست مجمع خیرین دانشگاه ساز پیام نور   خوی، عضویت در مجمع خویی ها، ریاست انجمن حمایت از زندانیان و ... حضور داشت و این مجموعه ها با تجربیات و  هدایت های  آن شهید اداره می شدند.

این شهید با همکاران خود در دادگستری نیز مهربان بود و همواره برای رفع مشکلات آنان در تلاش بود که نمونه بارز آن تلاش و پیگیری فوق العاده برای تکمیل خانه های سازمانی دادگستری که اصرار داشت که حتما باید آماده شود و چند روز پس از شهادت ایشان با نصف هزینه مصوب آماده و بنام شهید حاجی قلیزاده افتتاح گردید.

گفتنی ست شهید ولی حاجی قلی زاده در زمینه رسیدگی به پرونده های گروهکهای ضد انقلاب، زمین خواری و مفاسد اخلاقی عملکرد درخشانی داشت که سرانجام در روز سه شنبه ۲۸ دی ۱۳۸۸ساعت هشت شب با ضرب دو گلوله توسط گروه های ضد انقلاب به درجه رفیع شهادت نائل آمدند.

اما اوج زیبایی انسان در شهادت است. انسان با شهادت نمی میرد بلکه جاودانه می شود چرا که خود قرآن در سوره مبارکه آل عمران آیه  ۱۶۹می فرماید: "وَ لاَ تَحْسَبَنَّ الَّذِينَ قُتِلُواْ فِي سَبِيلِ اللّهِ أَمْوَاتًا بَلْ أَحْيَاء عِندَ رَبِّهِمْ يُرْزَقُونَ"  هرگز گمان نبرید کسانی که در راه خدا کشته شدند، مردگانند! بلکه آنان زنده‌اند، و نزد پروردگارشان روزی داده می‌شوند.

خداوندا روح این شهید بزرگوار را در روز قیامت همراه شهدای کربلا و سالار شهیدان محشور فرما و دشمنان اسلام و انقلاب را از اینکه هستند خوارتر و ذلیل تر بفرما.

0 دیدگاه

افزودن دیدگاه جدید

CAPTCHA
اگر شما یک بازدید کننده انسانی هستید و یک ربات نیستید به چالش و آزمون زیر پاسخ دهید.